4 oktober är Kanelbullens dag och i år firar den 20-års jubileum men hur gick det till?
Idag är dagen då hela Sverige äter Kanelbullar som ingen annan dag på året. Det är Kanelbullens Dag!
I år firar dagen 20-års jubileum och det hela startades av Kaeth Gardestedt från Malmö som hösten 1999 arbetade som projektansvarig för Hembakningsrådet, en organisation grundad av svenska livsmedelsföretag för att inspirera till bakning i våra hem. Samma år firade de 40-års jubileum och Kaeth fick en idé.
Just 4 oktober för 20 år sedan inföll internationella barndagen. Detta tog Kaeth fäste på och ville uppmärksamma det då hon anser att internationella barndagen är en omtankens dag och vad bättre än att fira det med nybakade kanelbullar tänkte hon. Så växte idén om Kanelbullens dag fram.
Kaeth är också författare och har skrivit böckerna om Kalle Bagare och Slink-Slank som kan rekommenderas varmt liksom nybakade kanelbullar.
Nu känner ni till historien bakom Kanelbullens dag och runt hela Sverige firas det stort.
Även på Överby firas det och många butiker arbetar hårt med att baka de finaste kanelbullarna just idag.
Hur vill du ha din favoritbulle? Ska det vara med eller utan glasyr?
Ska det vara kringla, snurra, snäckor eller knut? Mycket eller lite kanel, socker och smör?
Kanske ni gillar Kaeth Gardestedts recept på kanelbullar där hon varierar med att tillsätta äppelmos eller mandelmassa. Hon föredrar också att bullarna är i formen av kringlor då hon anser att det håller ihop fyllningen lite bättre. Vad tror ni om det?
Idag har många butiker på Överby bullat upp med nybakade kanelbullar av alla de slag och med många erbjudanden.
Följ dem på Fb eller sök de olika butikerna på https://www.overby.se/butiker
Vi rekommenderar t.ex. att ni tittar på Godhem, Coop, City Gross, ICA Maxi, Espresso House och Gillets Trottoarcafé.
Så ha en fin Kanelbullens dag vare sig ni bakar bullarna själva eller hittar fina köpe-bullar.